Buurtbudget Schothorst   -   Overtoom 49, 3813 NW Amersfoort

SPRINGFEEST

Dankzij het buurtbudget Schothorst heeft de Gaweinplaats een Kinderfeest kunnen vieren. Het was een stralende dag. Ouders hebben elkaar kunnen ontmoeten en de kinderen vierden feest

De foto’s spreken voor zich.

Hartelijk dank aan het buurtbudget!

 

 

Wat was het weer een geslaagd buurtfeest dit jaar! Het halve veld stond vol met de meest uiteenlopende spelattributen, waarbij vooral de indrukwekkende stormbaan in het oog sprong. Net als in 2017 hadden we weer een groot opgezette zeskamp met allerlei uitdagende spellen. En de opkomst was geweldig: met gemak konden we 7 teams samenstellen die twee uur lang de sportieve strijd met elkaar aangingen. Vooral de kinderen lieten zich daarbij gelden. De organisatie had de handen zodanig vol dat er geen tijd over was om mooie actieplaatjes te schieten…
Natuurlijk betekent een buurtfeest (vooral) ook gezellig samen eten. Tegen zessen sjouwde menigeen zijn of haar barbecue naar het grasveld. Tafels en stoelen sjouwen hoefde niet, dankzij de gehuurde biertafelsets. En daardoor konden we de aanwezigen ook lekken mixen, goed voor de onderlingen contacten! Goed om te noteren dat ook bij de BBQ weer meer mensen aanwezig waren dan vorig jaar.
Tussen de gangen door was er nog een ouderwetse knockout-show met allerlei vragen over de buurt. En uiteraard was er voor de diehards na het kinderen-naar-bed-brengen nog een relaxte afterparty bij het ‘kampvuur’. Maar gelukkig waren er in de kleine uurtjes nog voldoende vrijwilligers over om de boel allemaal weer keurig op te ruimen.

Van tevoren was het nog spannend hoe het weer zich zou houden, maar dat viel allemaal erg mee: met een trui aan kon je alsnog de hele avond buiten zijn.

 

De buurttafel op de jerolimodreef wordt opgeknapt. met hulp van het buurtbudget natuurlijk!

 

 

 

 

 

Een Bbq op het zomerfeest,en zo warm en zonnig is het nooit geweest!
Niet alleen de zon kon ons verwarmen,het was ook het gevoel wat men kon ontarmen!

Toch de complimenten voor alle die hieraan werkten
Het mag gezegd ook achter de schermen is het altijd werken zonder dat wij het merken!

Het vlees smaakte heerlijk van de bio slager,
Met een lekker drankje erbij ging de zon steeds lager

Maar dat kon de pret niet drukken
Het vlees ging op in lekkere grote stukken!

Allemaal erg bedankt voor de gezelligheid, zegt deze meid
Inloophuis we willen je niet kwijt!

De Zinnige Zondag 3 december had als onderwerp: Pelgrimeren.

Er waren zo’n 25 mensen die de middag bijwoonden. Josephine van Pampus, pastor parochie Onze lieve Vrouw van Amersfoort en Rudolph van Calcar, dirigent koor 4U, St Ansfriduskerk, Amersfoort namen de deelnemers mee in een muzikale pelgrimage: De Walkman of Spirit.

Zij vertelden over pelgrimeren in oude en hedendaagse tijd. Met verhalen en beelden over diverse soms onbekende pelgrimsplaatsen in Europa. Zij namen de luisteraars tegelijkertijd mee in een muzikale achtbaan van alle mogelijke emoties die pelgrimeren met zich meebrengt.

Het was een boeiende en zeer diverse middag van Trondheim naar Medjugorje; met onder andere Liszt en Saint Saëns. Uiteindelijk kwamen ze weer thuis in ons eigen land en de bedevaartstad Amersfoort.

Bij deze een verslagje van het mooie aanzicht op de Blauwe Ballade aan de Balladelaan. zo rond de kerstperiode 2017  hebben we weer een prachtige kerstboom met verlichting mogen aanschaffen, dankzij Buurtbudget Schothorst.
Vele buurtbewoners en buurtgenoten en passanten reageerden heel enthousiast over het mooie aanzicht van de kerstboom, er waren bewoners die mij vertelden dat de verlichte kerstboom al van verre te zien was en dat als je dichterbij komt de kerstboom een mooi aanzicht heeft die warmte en gezeligheid uitstraalt, dat zijn fijne berichten en geeft mij de motivatie om dit elk jaar weer te mogen doen.
Ik wil u heel erg bedanken ook namens de buurtbewoners dat u het financieel heeft mogelijk gemaakt de buurt een warme kerst te bezogen en we hopen dan ook dat we op deze manier van kerstversiering mogen blijven rekenen op Buurtbudget Schothorst.
 
 

Een enthousiast koor van wijkbewoners in Schothorst heeft afgelopen weken met veel plezier gerepeteerd op een kerstprogramma. Voor het derde jaar zal het projectkoor, "Heel Schothorst Zingt", onder leiding van Rosita van Oosten kerstliederen in de wijk ten gehore brengen. Dit jaar gingen zij on tour.

Op vrijdag 15 december waren zij te horen tijdens de Kerstmarkt in de Koperhorst tussen 10 en 12 uur aan de Paladijnenweg 275.

Op 24 december ondersteunden leden van het koor de kerstzang bij de kerstviering in de Koperhorst.

Verder werd door "Heel Schothorst Zingt"  op 21 december het kerstdiner voor senioren van de boodschappenplusbus opgeluisterd. Het projectkoor is een initiatief van Inloophuis Schothorst waar wijkbewoners elkaar ontmoeten en gezelligheid vinden. Voor informatie kijk op www.inloophuisschothorst.nl of bel naar 0334801902 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om deze activiteiten mogelijk te maken werden wij  gesponsord door het buurtbudget en de Koperhorst. Waarvoor hartelijke dank.

Mooie verhalen maken de buurt levend!

Lees meer...

We hebben 51 gasten en geen leden online